Тиждень української мови та літератури

З 20 по 24 листопада в Новомигородській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат I-III ступенів Кіровоградської обласної ради проходив Тиждень української мови та літератури.

Заходи, проведені впродовж Тижня, були різноманітними, цікавими та сприяли розвитку творчої активності учнів.

Розпочався Тиждень 20.11. святковою лінійкою, де було оголошено план проведення заходів та відповідальних за них вчителів. В цей же день вчитель історії ілляшова А.В. запросила учнів старших класів переглянути презентацію про історію походження української писемності, її творців Кирила та Мефодія. Історичний екскурс в минуле супроводжувався уточненнями та поясненнями вчителя історії.

Вчителем української жестової мови Пантазьєвою В.П. було проведено предметний день «Заглядає в шибку казка». В цей день діти згадали українські народні казки, літературні казки та казки народів світу, змогли і самі на короткий час стати персонажами казок. Також вчитель провела конкурс-гру «Казкові ерудити».

Вчителями-словесниками Бажановською Н.М., Ошурко О.М., Зубріцькою І.В. було проведено мовні вікторини для 5, 6 та 10с. класів. Завдання були цікавими та різноманітними, переможцями вікторин стали Шевченко Е. (5 кл.), Чабан А. (6 кл.), Гуцалюк Н. (10с. кл.). Барченкова О.Ф. провела літературну вікторину для 8 класу.

Бібліотекар школи Тиха Е.М. підготувала книжковий вернісаж «Поличка знань», де кожен бажаючий міг ознайомитися зі зразками української художньої літератури. Вчителі Бажановська Н.М. та Ошурко О.М. організували виставку кращих учнівських зошитів.

Предметний тиждень було закінчено урочистою лінійкою, під час якої голова МО вчителів гуманітарних наук Бажановська Н.М. відзначила найрозумніших та найерудованіших учнів школи. Ними стали Шевченко Е., Чабан А., Волков О., Сівакова А., Гуцалюк Н.

/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_20171116_122049.jpg/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_20171116_141424.jpg

/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_20171122_125128.jpg/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_20171122_130736.jpg/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_3928.JPG

/Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_6134.JPG /Files/images/tijn/ukrmovi/IMG_6129.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.